Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков първи взе думата, за да 

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков първи взе думата, за да 
Коментари Харесай

Цирк! Кирил Петков се възмути от кандидати за служебни министри и напусна консултациите при Радев

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков първи взе думата, за да  разяснява пред президента Радев оферти състав на кабинет от Димитър Главчев по време на консултациите при президента Румен Радев.

 

Ето и думите му:

 

" Искам да разясня няколко очевидни казуса. Един длъжностен кабинет има може би най-високата цел – безпристрастни избори, където купеният избор да бъде стеснен оптимално. Това може би е първото и най-важно обвързване. Изборът на Калин Стоянов, е провокативен. Това е засегнатост в опита да се прикрият зависимости на този длъжностен кабинет.

Стоянов е ярка политическа фигура, която към този момент се свързва с ГЕРБ. Той не може да има лично мнение. Изборът му ми демонстрира безспорна политическа безочливост. 

 

Има и други хора - г-н Мундров - Това е министърът, който бе сменен от госпожа Габриел. Никога той не е бил в крайните листи на евентуалните министри. Това демонстрира блестящо политическо оцветяване и то по най-лошия метод. Двамата министри, от които ще зависят изборите, са напълно отговорност на ГЕРБ.

 

Не единствено сме възмутени, само че сме напряко взривени. 

 

Г-жа Павлова е заместител на Сарафов. Когато приказваме за завладяна страна, от наша позиция той е олицетворението на това. Като се вземе заместникът му, това е засегнатост за нас, като парламентарна група. Този ваш ход демонстрира още веднъж цялостното оцветяване на този комитет. 

 

Г-н Гвоздейков - имах дълъг диалог с него през вчерашния ден и го уведомих, че в случай че реши да остане в този длъжностен кабинет, това решение ще бъде негово и той ще бъде изключен от Политическа партия.

 

След тези думи Петков потегли да напуща залата, а президентът непосредствено го спря.

 

" Отговорността е на господин Главчев и той може да се съобрази с вашите искания. В идващите два дни вие имате опцията да продължите връзката с него. Аз няма да бавя политическия развой.

Искам да обсъдим какви промени може да има в състава на служебния кабинет и да бъда известен до понеделник, тъй като във вторник ще издам три указа - за служебното държавно управление, за европейски избори и декрет за парламентарни избори 2 в 1 ", сподели президенът. 

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР